Kunstig intelligens og fremtiden

Deloiette definerer kunstig intelligens som: en Teori og utvikling av datasystemer som er i stand til å gjennomføre oppgaver som vanligvis krever menneskelig intelligens. 

Noen eksempler på Kunstig intelligens som vi møter i hverdagen er:

Google søk

Søkemotoren til google er en stor del av hverdagen vår, jeg bruker den ihvertfall så og hver dag, ofte flere ganger om dagen. Google bruker kunstig intelligens i form av dyp læring og kunstig nevrale nettverk til tjenesten. 

Chatboter og Kundeservice

Mange seleskaper bruker chatboter på nettsidene dems, da chatter man med algorimer og ikke virkelige mennesker. 

Film og musikkanbefalinger 

Spotify og netflix bruker kunstig intelligens til å skreddersy musikk og filmanbefalinger til oss.  

Oppdage svindelforsøk 

  Banken benytter seg av kunstig intelligens, om bankkortet ditt blir brukt på et uvanlig sted, så kan dette oppdages av programmer som i sanntid analyserer de kjøpene du gjør.

Netthandel 

Nettbutikker bruker kunstig intelligens til å analysere handlevanene våre og brukermønsteret. 

Hvordan vil Kunstig intelligens påvirke oss i fremtiden?

“kunstig intelligens kommer til å forandre verden mer enn noe i menneskehetens historie. Mer enn strøm. ”- AI-orakel og venturekapitalist Dr. Kai-Fu Lee, 2018

Kunstig intelligens påvirker fremtiden for praktisk talt alle bransjer og ethvert menneske. Kunstig intelligens har fungert som den viktigste driveren for nye teknologier som big data, robotikk og IoT, og dette vil den trolig vis forsette med langt inn i fremtiden.

Noen sektorer er i starten på reisen med kunstig intelligens og andre er allerede godt på vei, men en ting vi alle kan være enig om er at vi har en lang reise foran oss. Den innvirkningen kunstig intelligens har på livene våre er vanskelig å ignorere.

  • Transport: Selv om det kan ta et tiår eller mer å perfeksjonere dem, vil autonome biler en dag kjøre oss fra sted til sted.
  • Produksjon: roboter jobber sammen med mennesker for å utføre et begrenset spekter av oppgaver som montering og stabling.
  • Helsevesen: i fremtiden vil nok helsevesenet benytte seg mer av kunstig intelligens for å diagnotisere sykdommer raskere og mer nøyaktig. Virtuelle sykepleieassistenter vil nok bli tatt i bruk for å overvåke pasienter og Big data kan bli tatt i bruk for å skape en mer personlig pasientopplevelse.
  • Utdanning: Tekstbøker vil digitaliseres ved hjelp av kunstig intelligens, det vil nok også komme virtuelle lærere som kan skreddersy opplegg til studenter basert på deres individuelle behov.
  • Media: Journalistikken utnytter også kunstig intelligens. Bloomberg bruker Cyborg-teknologi for å gi deg en rask forståelse av komplekse økonomiske rapporter. Associated Press benytter seg av de naturlige språkkunnskapene til Automated Insights for å produsere 3 700 fortjenesteoppslag per år – nesten fire ganger mer enn i den siste tiden.
  • Kundeservice: Google jobber med en kunstig intelligens assistent, som kan ringe og ha menneskelignende samtaler for å gjøre avtaler på for eksempel frisørsalongen din. I tillegg til ord forstår systemet kontekst og nyanse.

kilder:

https://blogg.noroff.no/aktuelt/data-tech/5-eksempler-pa-kunstig-intelligens-du-moter-i-hverdagen/

https://www2.deloitte.com/no/no/pages/technology/articles/tre-ting-vite-kunstig-intelligens-ai.htm

https://builtin.com/artificial-intelligence/artificial-intelligence-future

Bilder:

https://www.governmentciomedia.com/chatbots-ai-security

https://unsplash.com/photos/g29arbbvPjo

One Reply to “Kunstig intelligens og fremtiden”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *